Aquells personatges estranys: els tècnics de so



Qui es aquell personatge, que s’amaga darrera una taula de mescles? Aquell que molts critiquen, pocs el defensam, i molt manco pensam a donar-li les gràcies en acabar una actuació?
Sí, estam parlant del tècnic de so, un personatge Clau al món de la música en "live", aquell que et pot fer sentir més gran del que ja ets, o simplement arruïnar-te el teu concert que tots esperàvem realitzar.
Parlarem dels tècnics de So Freelance, aquells que et trobes a un concert que fan feina contractats amb l’empresa que munta l’equip, amb una altra ocasió ja tendrem temps de parlar dels tècnics contractats directament pel grup. Normalment trobam un personatge que no complau els nostres desitjos, pot ser perquè ja esta cansat de tant de grups, de tanta prova de so "Insuportable", de grups amateurs, d’exigències musicals que per ventura no en sabien de l’existència.

Però passa que el que et trobes es tot el contrari? Et sents el més gran de tots.
Mirant el passat i rememorant els darrers concerts que he realitzat amb la meva banda, només tenc paraules d’alabances per el tècnic de so, hem tingut sort? hem topat amb gent professional?
La clau ha estat la implicació. He trobat tècnics de so que no només s’han dedicat a mesclar així com els hi ha paregut millor per ells, tot lo contrari, s’han dignat acostar-se a l’escenari per demanar com es el so que tenim, de quina manera ens agradaria que pogués fer la mescla més semblant al nostre estil, demanar si tot esta ok, i fins i tot han acceptat escoltar suggeriments.
També m’agradaria dir que si els hi oferíem una gran prova de so, possiblement contribuirem a que el tècnic tengui una major facilitat per poder realitzar la seva feina.
Sé que quan pujam a l’escenari tots posam amplis a tope i venga renou per mirar d’aconseguir equilibrar el so que volem, però en sentir el tècnic que diu Bombo, hauríem de fer un esforç per tothom esta callat d’instruments, ja arribarà el teu moment per provar. Sabem que es la seva feina, que cobren per mesclar, però la implicació és bàsica i no té preu.
Així que músics del món, Cuidem als tècnics, els que son els nostres, els dels altres i sobretot els que fan feina al món freelance del so, que si als músics ens agrada sentir que ho hem molt bé, que ha estat un gran concert, a ells també els hi agrada saber que han fet una gran feina. I que no només han estat mesclant aguantant possiblement música que no es del seu interès i sobretot, suportant als més agosarats del públic que s’acosten normalment sense tenir "ni puta idea" a que si la veu està fora, fluixa, guitarra no se sent, això és punk, a quina hora comença, acabarà tard?.



El tècnic de so, aquell gran desconegut que molts critiquem.

Comentaris

Entrades populars